Milí hostia!

Ďakujeme, že ste navštívili Tri Vody. Veríme, že si počas svojho pobytu oddýchnete a načerpáte nové sily – podobne, ako keď počas namáhavej horskej túry prídete k prameňu na napijete sa z neho. U nás máte tie pramene rovno tri: nádherné ubytovanie, výborné jedlo a ochotný a milý personál, na ktorý sa môžete kedykoľvek s dôverou obrátiť. To všetko sme pre Vás pripravili, aby ste sa cítili ako doma. Vitajte na Troch Vodách – Vitajte doma!

Prečo Tri Vody?

Jeden príbeh sme počuli od šikovných bratov zo Sihelného (sú na fotografiách) – tri vody sú vraj preto, lebo jedna je studená, druhá teplá a tretia minerálna.  Iný návšetvník, ktorého meno radšej neprezradíme, hovoril príbeh, že prvá voda je živá, druhá ohnivá a tretia je pre svokru. Nám sa páči aj možnosť, že názov je odvodený od repliky o konci sveta (prvá voda – druhá voda – tretia voda a nakoniec plot, čo stará mama spomínali) z nesmrteľného slovenského filmu Pacho hybský zbojník. 

Tri Vody Chalets - outdoor night

Prvou z reálnejších príčin je, že na mieste je vysoká hladina spodnej vody – na viacerých miestach sa v období dažďov objavovali pramene, ktoré vysychali len v letýnch suchách. Neskôr počas výstavby boli preto na viacerých miestach urobené odvodňovacie vrty, a na mieste, kde dnes stojí studnička, boli takéto vrty ukončené práve tri – pozrite si ich na fotografiách  z výstavby. Ďalšia príbeh o pôvode názvu odkazuje na súvislosť s miestom s rázcestím Tri Vody pod Poľanou. Poslednou známou možnosťou je to, že vody sú naozaj tri – vyvierajúca voda z prameňa, tečúca voda ako potôčik a stojatá voda v jazierku – presne tak, ako ich vidíte v srdci nášho areálu!

Nevieme, ktorý z týchto príbehov je pravdivý, možno ani jeden, a možno všetky. Ak by ste sa dozvedeli iný príbeh, učite nám ho povedzte alebo napíšte – radi ho sem doplníme!

Príbeh Troch Vôd

Približne v roku 2005 začala skupina investorov pripravovať  výstavbu siedmych projektov  na rozmedzí Damänovej a Demänovskej Doliny. Jeden z nich  – Chatová osada Demänovka dospel v roku 2012 do fázy stavebného povolenia. Vzhľadom na problematické geologické pomery a vysokú hladiinu spodnej vody v zóne sa ale výstavba vtedy nezačala. 

Príbeh Troch Vôd sa začal v lete 2018, kedy sme od pôvodných investorov prevzali projekt. V snahe o zaujímavejší vizuál sme niekoľkým architektom zadali zaktualizovať pôvodný zámer. Keď sme uvideli návrh architekta Emila Križa, bolo rozhodnuté – on navrhol celý areál tak, ako sme ho neskôr postupne zrealizovali. Vtedy sme aj pre rezort vybrali pomenovanie Tri Vody. 

Výstavba začala v októbri 2019, kedy sme začali stavať prvých 5 objektov v prvom rade (chalety 11-15). Pozrite si krátke časozberné video z výstavby – viac ich nájdete na našom youtube kanále.

Počas výstavby nás okrem bežných stavebných problémov  postretla najväčšia pandémia za posledných 100 rokov, s ňou súvisiaca materiálová kríza aj asi najvyššia inflácia za posledných 30 rokov.  Napriek tomu, vďaka všetkým zúčastneným (a vďaka Najvyššiemu architektovi), sme posledný – sedemnásty objekt dokončili a skolaudovali v júni 2022 po 2 rokoch a 9 mesiacoch od začatia. Na pamiatku tých, ktorí tu s nami boli vo všetkých ročných obdobiach aj v každom počasí, tu nájdete aj galériu fotografií.

Páči sa Vám na Troch Vodách?

Ak áno, tak sa veľmi tešíme, pretože práve preto sme Tri Vody vymysleli, postavili a staráme sa o ne! Ak chcete krásu areálu podporiť, doprajte si perfekné jedlá a nápoje v Bistre u medveďov a ubytujte sa (aj nabudúce) priamo cez našu web stránku.

Podľa nás sú príjemní ľudia to, čo odlíši priemernú dovolenku od výnimočnej. Preto využívajte naplno rady a pomoc nášho milého personálu, ktorý sa o Vás s radosťou postará počas celej Vašej dovolenky. Myslíme si, že starostlivosť sa  nemeria veľkosťou či „krásou“ reklamných tabúľ, ani jej zdôrazňovaním v marketingových materiáloch, ale reálnou ochotou a úsilím vynaloženým pre pohodlie hosťa aj časom stráveným s hosťom. 

  • Rozdiel je v ľuďoch
  • Bistro U medveďov
  • Rozdiel je v ľuďoch
  • Wonderfull breakfast

Budeme Vám vďační, ak sa s Vašimi skúsenosťami s pobytom na Troch Vodách  podelíte s Vašimi známymi, alebo nám napíšete recenziu – napríklad na TripAdvisore v tomto odkaze. V mene celého tímu, ktorý sa o Vás stará, vopred ďakujeme! 

Ohodnoťte nás:

Zaujíma Vás výsledok? Pozrite si galériu!